Equi-Pura neemt paarden en pony’s aan in training voor verschillende doeleinden. Dit kan gaan van veulentraining tot de zware dressuuroefeningen of schriktraining, trailerladen en verwerken van trauma’s. Welke problematiek of welk doel er ook is, er wordt steeds gewerkt vanuit het paard. Voor we beginnen, doen we een check-up van het paard met osteopathie en gaan we aan de slag met wat grondwerk oefeningen. Zo leren we je paard kennen, krijgen we een beeld van het karakter en zien we waar de problemen ergens schuilhouden. Indien het gaat om het zadelmak maken, leggen we hier de basis van het longeren, stilstaan bij het opstappen en het sturen.

We hebben reeds ervaring met getraumatiseerde, heel schrikkerige en dominante paarden. Elk paard heeft zijn eigen karakter en zijn eigen verleden wat vereist dat ieder paard zijn eigen aanpak krijgt. Alles wordt steeds samen besproken en gedaan met de eigenaar. Zo kan je komen kijken naar de trainingen en lessen volgen.

De paarden op training staan in aparte paddocks, maar tussen de paarden zodat ze voldoende contact hebben met de anderen zonder de kuddes te verstoren. Bij slecht weer gaan ze ’s nachts op stal. Er wordt dagelijks gevoederd en uitgemest zodat de gewoonte van thuis niet verstoord wordt. Trainingen zijn meestal dagelijks afhankelijk van wat er noodzakelijk is en wat er afgesproken wordt. Zowel voor korte als voor lange periodes is het mogelijk je paard op training te plaatsen.

Referenties: