Equi-Pura vzw bestaat uit een team van gedreven mensen en een fantastische kudde paarden. In het team zitten lesgevers en medewerkers die steeds klaar staan en met passie hun taak uitvoeren. Ook de paarden vormen een team en hebben elk hun eigen karakter. Aan de hand van korte beschrijvingen kan je al eens kennismaken met wie we zijn.

Lesgevers:

Kelly Seghers
Instructrice

Trainer

Coach
Op 8-jarige leeftijd is Kelly beginnen paardrijden in de manege waarna een eerste pony Kwibes volgde. Zo is de bal aan het rollen gegaan en is ze reeds succesvol wedstrijdruiter en instructrice. Dressuur alleen was op een bepaald moment niet meer genoeg en dus heeft ze een uitweg gevonden in Natural Horsemanship. Bijgevolg is ze zich gaan verdiepen in de psychologie en coaching van zowel het paard als de ruiter en personen in het algemeen.
Axelle Aerts
Lesgeefster
beginners
Axelle is onze extra lesgeefster, iets wat ze met liefde en zorg doet. Op haar 10 is ze beginnen paardrijden en sindsdien heeft ze al heel wat maneges afgedaan. De meeste van die plaatsen waren erg springgericht, maar ondertussen heeft ze de smaak van dressuur te pakken. De finesse en harmonie die ze bij dressuur vindt, passen veel beter bij haar. Axelle is in het bezit van haar A en B ruiterbrevet en heeft een interne training gekregen om les te geven. Ondertussen wordt ze verder geschoold in dressuur en het lesgeven aan gevorderden.

Paarden:

Dunja
Merrie
22/05/1991
Welsh pony x Arabier
1m45
Schimmel
Dunja is de eerste wedstrijdpony van Kelly en kent dan ook elke dressuuroefening. Momenteel leert ze de kleine kindjes poetsen en rijden vanwege haar zachtaardige karakter en enorme geduld. Op de weide staat ze meestal rustig alleen te eten, want al die drukte vindt ze overbodig, maar onderschat deze dame echter niet, want ze heeft heel wat pit in haar. Ze is dan ook een kruising met een arabier.
Geronimo
Merrie
01/02/1996
Iers Sportpaard
1m62
Bruinbont
Super lespaard die de volwassen de beginselen van het paardrijden leert. In de omgang doet ze alles voor iets lekkers en wordt ze graag geborsteld wat ook erg nodig is. Staat ze op de weide, dan kan je er namelijk zeker van zijn dat ze lekker gaat rollen in het zand of de modder. Ook weet ze steeds waar de goede stukjes gras te vinden zijn. Geronimo maak je dan ook niks wijs.
Sky
Hengst
27/04/2010
Welsh
1m18
Bruinschimmel
Sky is een Welsh stamboekhengst en een echte macho. Hij heeft altijd grote praat, maar toch een klein hartje. Met zijn speciale blauwe ogen ziet hij er erg schattig uit. Sky wordt ingezet voor zowel rijlessen als Natural Horsemanship. Ook doet hij dienst als snuffelhengst voor de merries zodat we goed kunnen zien wanneer ze hengstig zijn.
Prosper
Ruin
20/07/2008
Draver x Arabier
1m53
Bruin
Prosper is een gevoelig paardje die niet zo een fijn verleden heeft. Hij heeft bij ons echter een goede thuis gevonden en apprecieert dat enorm. In de lessen toont hij dat door steeds te willen werken door weer en wind. Stilaan bloeit hij open en is erg nieuwsgierig waardoor hij veel dingen oppikt. Zo kan hij ondertussen dressuur, springen, Natural Horsemanship en enkele kunstjes. Zijn zachtaardig en gevoelig karakter maakt hem bij iedereen geliefd en dus voor iedereen inzetbaar in de lessen.
Vigo
Ruin
01/06/2008
Tinker x haflinger
1m49
Vos
Vigo is een stevig paardje met een koppig karakter. Eten gaat bij hem voor alles en met zijn sluwe streken weet hij steeds zijn zin te krijgen. Achter de koppigheid schuilt echter een erg lief paard dat werkwillig is en met iedereen overweg kan. Als lespaard wordt hij ingezet aan de longe voor beginners of los voor de ruiters die wat spierballen willen kweken. Door zijn bredere bouw en grootte kan hij zowel voor kinderen als volwassenen dienen.
Liza
Merrie
01/03/1996
Fjord
1m40
Isabel (Brunblakk)
Pittige tante die je goed te baas moet kunnen. In omgang is Liza echter heel respectvol en zachtaardig. Ze kent ondertussen heel wat kunstjes, is een kei in Horse Agility en wordt verder ingezet voor de gevorderde ruiter die van snelheid houdt. In de kudde kan je maar beter haar vriend zijn of ze neemt je te grazen.
Ferro
Ruin
15/04/2010
New forest
1m40
Schimmel
Ferro heeft niet zoveel vertrouwen en laat zich dus niet makkelijk vangen in de weide. Hij is echter een schat van een pony die heel sensibel op alles reageert. Hij is nog jong en moet nog veel leren, maar toont al veel aanleg voor dressuur. Ook voor de koets zou hij niet misstaan. Ferro is samen met Ella bij ons gekomen en gezien zijn lage rang klikt hij samen met Dunja wat ze erg fijn vindt.