Equi-Pura is niet zomaar een naam, maar echt een filosofie die op verschillende manieren in te zetten is. Equi staat voor paard (Equus) en balans (Equilibre). Pura is dan weer een verwijzing naar puur (natuur). De pure kracht van het paard kan je helpen bij het vinden van balans, evenwicht en harmonie. Paarden zijn nu eenmaal hoog sensitieve wezens en leven in het NU. Ze ontmoeten je op het niveau van het onderbewustzijn en zien enkel je authentieke Ik.

Het doel van coaching met paarden is op een oordeelloze manier inzicht krijgen in je eigen processen, verankerde denkpatronen en emoties. Het paard speelt daarin de rol als spiegel die reageert op wat er in je omgaat. Daardoor erken je wat er is, ontdek je jouw authentieke vaardigheden en onderzoek je hoe je ze kan inzetten. De coach daagt je uit en ondersteunt je om je thema of situatie op een andere manier te zien. Door de nieuwe inzichten en ervaringen leer je er constructief mee om te gaan. Verborgen talenten inzetten en ervaren dat alles wat je nodig hebt reeds in jou aanwezig is, geeft kracht en zelfwaarde.

Wil jij harmonie en balans (her)vinden? Laat je dan meenemen door de wondere wereld van het paard als bron van geluk, inspiratie, vrijheid en Zijn.

Bij een coachingstraject wordt er gewerkt naast het paard en is er geen ervaring met paarden vereist. Er wordt gewerkt met datgene wat aangegeven wordt op het ritme dat bij jou past. Een sessie duurt ongeveer een uur en gaat steeds buiten door zodat je goed met alles in contact staat.