Bemer-therapie is fysisch vasculaire therapie die de doorbloeding stimuleert en de microcirculatie verbetert. De bloedsomloop is van essentieel belang binnen het lichaam. Het voorziet de cellen en organen van voedingsstoffen en zuurstof en voert de afvalstoffen af. Deze uitwisseling van stoffen vindt plaats in de microcirculatie, het gebied van de kleine haarvaten (capillairen). De microcirculatie bedraagt 75% van het bloedvatenstelsel. In het menselijk lichaam is dat zo groot als een voetbalveld.

Stress, te weinig slaap, eenzijdige en ongezonde voeding, te weinig beweging, verstorende omgevingsprikkels, te zware trainingen, maar ook medicijngebruik zorgen onder andere voor een verminderde pompwerking van de capillairen. Hierdoor zijn bloedcellen te lang onderweg en kunnen ze hun taken niet meer naar behoren uitvoeren. Wanneer cellen en organen te weinig voedingsstoffen en zuurstof krijgen, gaan de lichamelijke en geestelijke functies op den duur achteruit. Dit heeft pijn, stemmingswisselingen en ziekten als gevolg.

Bemer maakt gebruikt van een magnetisch veld met specifieke PEMF- signalen. Hierdoor wordt de pompwerking in de capillairen hersteld en wordt de bloedstroom op een normaal niveau teruggebracht. De lichaamscellen hebben weer de beschikking over voedingsstoffen, kunnen hun afvalstoffen beter kwijt en zijn daardoor in staat hun taken beter uit te voeren. Samengevat: een betere doorbloeding verhoogt de effici├źntie van lichaamscellen, vermindert pijn en heeft een gunstig effect op het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Talrijke dubbelblinde studies hebben aangetoond dat BEMER-producten werken. Het wetenschappelijk onderzoek heeft pionierswerk verricht op het gebied van wondgenezing, het behalen van betere prestaties en het algehele herstel van het lichaam. Bovendien zijn daarbij waardevolle en tot dan toe onbekende inzichten over lokale en bovengelegen processen in het menselijk organisme aan het licht gekomen en gepubliceerd. BEMER-producten zijn officieel door de EU goedgekeurde medische producten.