Bemer- therapie

Bemer-therapie is fysisch vasculaire therapie die de doorbloeding stimuleert en de microcirculatie verbetert. De bloedsomloop is van essentieel belang binnen het lichaam. Het voorziet de cellen en organen van voedingsstoffen en zuurstof en voert de afvalstoffen af. Deze uitwisseling van stoffen vindt plaats in de microcirculatie, het gebied van de kleine haarvaten (capillairen). De microcirculatie bedraagt 75% van het bloedvatenstelsel. In het menselijk lichaam is dat zo groot als een voetbalveld.

Stress, eenzijdige voeding, te weinig beweging, een slecht passend harnachement, geen of slechte gebitsverzorging, verstorende omgevingsprikkels, te zware trainingen, maar ook medicijngebruik zorgen onder andere voor een verminderde pompwerking van de capillairen. Hierdoor zijn bloedcellen te lang onderweg en kunnen ze hun taken niet meer naar behoren uitvoeren. Wanneer cellen en organen te weinig voedingsstoffen en zuurstof krijgen, gaan de lichamelijke en geestelijke functies op den duur achteruit. Dit heeft pijn, stemmingswisselingen en ziekten als gevolg.

Bemer maakt gebruikt van een magnetisch veld met specifieke PEMF- signalen. Hierdoor wordt de pompwerking in de capillairen hersteld en wordt de bloedstroom op een normaal niveau teruggebracht. De lichaamscellen hebben weer de beschikking over voedingsstoffen, kunnen hun afvalstoffen beter kwijt en zijn daardoor in staat hun taken beter uit te voeren. Samengevat: een betere doorbloeding verhoogt de effici├źntie van lichaamscellen, vermindert pijn en heeft een gunstig effect op het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

De therapie is wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief bij chronische klachten, blessures en doorbloedingsstoornissen. Daarnaast is Bemer-therapie ook goed inzetbaar als: ondersteuning bij de genezing van wonden, sportblessures en het immuunsysteem, kortere hersteltijden na zware trainingen en wedstrijden en hogere lichamelijke en geestelijke prestaties. Fysische vasculaire therapie kan toegepast worden in combinatie met talrijke behandelingen en indicaties. Het is een eenvoudig te gebruiken deken en spot om het algemeen of lokaal als behandeling toe te passen.

Er is mogelijkheid tot het aankopen van het Bemer-systeem of het huren ervan. Voor meer informatie of een demonstratie kan je gerust contact opnemen.